Školní drak 2024: Jak to dopadlo?

Na hodonínské řece Moravě se v pátek 14. června odehrál již 10. ročník závodů dračích lodí pro základní a střední školy s názvem Školní drak 2024. Již tradičně je tento závod předzvěstí a takovým mladším bráchou našeho Drakobití, které se koná v září.

Akci pořádal Veslařský klub Hodonín a s  velkým zájmem se jí zúčastnilo celkem 33 posádek a přes 750 studentů a žáků základních a středních škol z Hodonína i širokého okolí.

Hlavními partnery závodu byly firmy Swietelski a Město Hodonín, dále se na akci podílela obec Mutěnice, Hobžovy Strážnické brambůrky a restaurace Armia.

Závodilo se ve třech kategoriích:  základní školy mladší,  základní školy starší a střední školy. Posádky musely splňovat daná pravidla: 20 závodníků (z toho minimálně 8 dívek), 2 náhradníci a jeden bubeník (většinou učitel).

>> Fotogalerie


Výsledky

Mladší ZŠ
1) ZŠ Červené domky Hodonín
2) ZŠ Očovská Hodonín
3) ZŠ Mikulčice

Starší ZŠ
1) ZŠ Očovská, Hodonín
2) ZŠ Mutěnice
3) ZŠ Ratíškovice

Střední školy
1) SŠ Strážnice, loď 1
2) Víceleté gymnázium Hodonín, loď 1
3) SŠ Strážnice, loď 2

koln drak 2024 - vsledky - infografikapng

"Školní drak je pro nás tradiční akcí, na kterou se každý rok těšíme. Je skvělé vidět, jak se do závodů s nadšením zapojují stovky studentů a zažívají tak jedinečný sportovní den plný zábavy a kamarádství," sdělil s úsměvem jeden z organizátorů za Veslařský klub Hodonín.

Závod Školní drak 2024 opět potvrdil, že dračí lodě jsou skvělým sportem pro všechny věkové kategorie a že dokáží spojit lidi z celého regionu. Jeho kouzlem je možnost propojení celé třídy i s učitelem v jednom týmu. 

Děkujeme všem za účast a těšíme se příští rok.


Dra lod kol 2024  y 0327jpg